Saturday, November 14, 2009

Nädal tööl käidud.

Tänaseks on siis esimene töönädal seljataga ja aega sellest kirjutada. Töötan ortopeedia osakonnas, mis kooseneb 3-st erinevast sektorist - õlakirurgia, infektsioonsektor ja tuumorsektor ja nagu arvatagi, töötan mina tuumorsektoris. Haiglas on peale selle ortopeedia osakonna vähemalt veel 2 ortopeedia osakonda. Räägin lähemalt oma tuumorsektori tööst. Voodikohti on meil 7 ja ka siin tuleb ette, et patsiedile ei ole kohta. Korraga on tööl 4-5 õde + 2-3 sotsiaalassistenti. Rahvast piisavalt! Ühel õel ei ole tavaliselt rohkem kui 2 patsienti, enamasti siiski ainult 1. Õde teeb kõike - teeb voodeid, peseb haigeid, siiberdab jne. Sotsiaalassistent mõõdab RR, SpO2-te, temp, jagab haigele ravimeid valmis. Füsioterapeute on ka iga sektori jaoks 5-6 võibolla isegi rohkem, ma ei ole veel päris täpselt aru saanud. Lisaks on eraldi personal haigete transpordiks opile, uuringutele või kuhu iganes. Kogu transport käib keldri kaudu ja kelder oli kõige suurem üllatus minu jaoks. See on täiesti maa-alune linn, kus käib tihe liiklus. Teed on tähistatud liiklusmärkidega - anna teed, sissesõidu keeld, paremakäe reegel jne. Võimas värk! Teise päeva hommikul õnnestus mul seal ära eksida, sest meie riietusruum asub ka seal. Sinna sain, aga osakonda ei leidnud enam teed. Õnneks on seal nii palju abivalmis inimesi, kes kohe appi tõttavad, kui nõutu näoga ringi vahid.
Teisipäeval käisin juba oma esimesel koolitusel - elustamiskoolitus. Erinevusi on ka, igas osakonnas on olemas ühekordne elektrishoki aparaat, millega saab haigele shoki anda elustamise situatsioonis. Asjalik koolitus oli! Teisipäeval sain ka oma töölepingu, leping on tähtajaline kuni 30.11 2010. Palaganumber rahuldav, kuid see tõuseb kuna mul on õena töötatud aastaid 14. Siin tõuseb palk vastaval staashile. Palk tõuseb 4, 8 ja enam töötatud aastate järel. Arvestatakse ka minu õestaashi Eestis, selleks pidin tegema oma koolitustest koopiad, et oleks näha, et olen ikka töötanud kõik need aastad, aga eks palgapäeval ole näha, milliseks see palnumber kujuneb.
Kolleegid on toredad ja kannatlikud, aga kuna iga päev on nii palju uut informatsiooni, et õhtuks olen täiesti läbi! Loodan, et järgmine nädal on juba lihtsam, tean vähemalt, kus, mis asub ja kuidas päevaplaan välja näeb. Kuid need hommikused ärkamised kl. 04.50 on ikka liiga varajased, tahab harjumist. Aga eks parem vara ärgata, kui mitte tööl käia! Lõpetan siis selleks korraks oma nädalaraporti ja kirjutan uue raporti järgmise nädala lõpus. Olge mõnusad!

1 comment:

  1. Ootasin, mis ootasin, aga näe ära jõudsin oodata.....huvitav lugemine. Edu igatahes ja jõudu hommikusteks ärkamisteks!

    ReplyDelete